Heracles leeft zich uit tegen weerloos VVV: degradatie dreigt voor Limburgers

01-05-2021 18:20
56

Heracles Almelo heeft zaterdag een flink pak slaag uitgedeeld aan VVV-Venlo. De ploeg van coach Frank Wormuth doet door de 4-0 thuiszege goede zaken in de jacht op een play-off-ticket, maar voor de Limburgers wordt het een hels karwei om degradatie nog te ontlopen.

VVV lijkt volledig de kluts kwijt in de Eredivisie. De ploeg van coach Jos Luhukay verloor zijn laatste elf duels, waardoor het is afgezakt naar de zeventiende plaats. Ook in het Polman Stadion werd al snel duidelijk dat er niet veel te halen viel. Grote kansen bleven in het eerste halfuur nog uit, maar vervolgens loste Robin Pröpper het eerste waarschuwingsschot door hard en hoog over te koppen uit een hoekschop.

Enkele minuten later was het al raak. Sinan Bakis kapte zijn tegenstander uit en verschalkte Kirschbaum in de verre hoek. Op slag van rust verdubbelde Rai Vloet de score. De uitblinker van Heracles schoot een vrije trap prachtig binnen. Daarmee stond VVV halverwege al voor een onmogelijke opgave. Na sterk doorzetten van Noah Fadiga tekende Bakis na een klein uur voor zijn tweede treffer.

Bij de bezoekers zonk de moed in de schoenen. Helemaal toen topscorer Giorgios Giakoumakis zich moest laten vervanger door Jafar Arias. De Griek oogde voor rust al aangeslagen en kwam niet in het stuk voor. Heracles had daar geen boodschap aan en Bakis zette in de slotfase de kroon op het werk. Hij verzilverde een penalty na hands van Swinkels. Daarmee voltooide hij zijn tweede hattrick van dit seizoen.

Heracles staat nu nog wat steviger op de achtste plaats. De voorsprong op de groep achtervolgende clubs bedraagt voorlopig vijf punten. VVV moet vrezen voor degradatie. Nummer zestien FC Emmen heeft twee punten meer.