Álvarez blij met beloning bij Ajax: 'Wat ik als mens ben geworden, begon daar'

Álvarez blij met beloning bij Ajax: 'Wat ik als mens ben geworden, begon daar'

01-05-2021 18:35
34

Edson Álvarez ziet de aanstaande landstitel met Ajax als een beloning voor de offers die hij bracht. De 23-jarige Mexicaan vertelt in een interview met Trouw dat hij al op negenjarige leeftijd zijn ouderlijk huis verliet om in de jeugdopleiding van CF Pachuca te gaan spelen.

"Alles wat ik als mens ben geworden, is daar begonnen", laat Álvarez weten. "Mijn moeder accepteerde mijn keuze niet. Ik was haar kleine jongen, te klein om al uit huis te gaan. Maar ik wist dat dit nodig was om een betere voetballer te worden. Om harder te worden en onafhankelijk te zijn, moest ik de confrontatie aangaan met het leven."

De verdediger annex middenvelder zegt dat hij leerde vechten in de jeugd van de Mexicaanse club. "Dat zie je nu nog in mijn spel bij Ajax. Als we met 2-0 of 3-0 voorstaan, dan zie ik jongens soms relaxen. Ik kan dat niet. Er is nog niets zeker, denk ik dan, we hebben nog niets gewonnen. Ik ben altijd op mijn hoede."

Álvarez ziet dat hij steeds meer waardering krijgt in Nederland. "In het begin kreeg ik veel kritiek vanwege het type speler dat ik ben. Ik wist dat ze bij Ajax middenvelders hadden die voetballend meer kwaliteit hebben dan ik. Wat ik aan dit elftal geef, is balans."

Ook probeert de Mexicaanse international zijn vechtlust over te brengen op het elftal. "Vooropgesteld: mijn teamgenoten hebben zonder twijfel ook een winnaarsmentaliteit. Zij hebben veel geweldige kwaliteiten, maar ik denk dat ze soms tien procent meer agressie moeten tonen, bijvoorbeeld tegen tegenstanders die van ons winnen omdat ze harder spelen."