Wéér eigen goal voor 'topscorer' Van Beek: 'Pech, meer kan ik er niet van maken'

Wéér eigen goal voor 'topscorer' Van Beek: 'Pech, meer kan ik er niet van maken'

Gepubliceerd: zaterdag 1 mei 2021 om 23:27za 01-05-2021 om 23:27

Laatste update: zondag 2 mei 2021 om 00:02zo 02-05-2021 om 00:02

Willem II-verdediger Sven van Beek heeft zaterdagavond tegen FC Utrecht een Eredivisie-record gepakt dat hij liever niet had gepakt: de 26-jarige Gouwenaar maakte het zevende eigen doelpunt in zijn Eredivisie-carrière en staat nu in zijn eentje aan kop van dat klassement. De verhuurde Feyenoorder haalt er echter zijn schouders over op, laat hij weten aan ESPN.

Van Beek komt tot een simpele conclusie na het opnieuw bekijken van de beelden, waarop te zien is dat hij een corner van Adam Maher in eigen doel kopt. "Ik zag dat die twee (Sebastian Holmén en Wesley Spieringhs, red.) het duel niet konden winnen. Ik wilde helpen en... Verkeerd. Simpel", klinkt het. "Kijk, als je het duel niet aangaat, zeggen ze daar wat van. En nu valt hij gewoon weer ongelukkig."

Het is namelijk alweer zijn zevende eigen doelpunt in acht jaar Eredivisie. "Ik weet het, het is zeven keer op rij voor mij", aldus Van Beek, die er echter niet te veel mee bezig wil zijn. "Het is leuke tv, maar zelf boeit het me niet zo heel veel. Of ik er wakker van lig? Nee, zeker niet." De verdediger kan zelf ook geen verklaringen vinden. "Kon ik het maar. Anders had ik het ook niet gedaan natuurlijk... Het is pure pech, meer dan dat kan ik er ook niet van maken. Het gebeurt, ik blijf er steeds positief in staan."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws