Mvogo dekt zich in: 'Wil geen excuses aandragen, maar werd niet lekker ingespeeld'

Mvogo dekt zich in: 'Wil geen excuses aandragen, maar werd niet lekker ingespeeld'

Gepubliceerd: zondag 2 mei 2021 om 07:25zo 02-05-2021 om 07:25

Yvon Mvogo hoopt ook volgend seizoen onder contract te staan bij PSV. De Zwitserse doelman, die gehuurd wordt van RB Leipzig, blikt terug op zijn eerste jaar in het shirt van de club uit Eindhoven en is kritisch op zichzelf.

Mvogo werd dit seizoen binnengehaald als de nieuwe 'voetballende keeper' van PSV, maar ging in de eerste wedstrijden een aantal keer opzichtig in de fout. De sluitpost herstelde zich en groeide uit tot de onbetwiste nummer één onder de lat bij PSV. Hij begrijpt dat mensen in zijn eerste periode in Nederland kritisch waren.

"Als je fouten hebt gemaakt, moet je opstaan. Over de beeldvorming maak ik me niet druk", vertelt Mvogo in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ja, ik ben zaterdag een keer uitgegleden in de wedstrijd tegen FC Groningen. Dat is niet goed en ik wil geen excuus aandragen, maar het was ook niet zo dat ik heel lekker werd ingespeeld. Tegelijkertijd heb ik het moment goed hersteld."

Mvogo geeft aan dat hem zo'n fout niet nog een keer mag overkomen. "We gaan voorkomen dat dit nog een keer gebeurt. Daarna is het voor ons klaar, maar ik snap dat één moment het beeld over een verder goede wedstrijd helemaal kan ruïneren. Ik heb geleerd dat je daar niks aan kunt doen en dat je je daar ook niet druk over moet maken", sluit hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws