Chelsea-icoon uit zorgen en wijst naar Tuchel: 'Ziyech een copycat van Mahrez'

Chelsea-icoon uit zorgen en wijst naar Tuchel: 'Ziyech een copycat van Mahrez'

Gepubliceerd: zondag 2 mei 2021 om 10:45zo 02-05-2021 om 10:45

Hakim Ziyech kreeg zaterdag een nieuwe kans in de basis bij Chelsea, maar hij kon tegen Fulham geen potten breken. Franck Leboeuf maakt zich zorgen en vindt dat de oud-Ajacied niet goed wordt gebruikt door manager Thomas Tuchel.

"Ik maak me zorgen om Hakim Ziyech", stelt de Franse oud-international, die tussen 1996 en 2001 op Stamford Bridge actief was, in gesprek met ESPN FC. "Waarom zet Tuchel hem niet op rechts als hij speelt? Ik vond hem vandaag (zaterdag, red.) als nummer tien heel gefrustreerd overkomen toen hij werd gewisseld. Ik denk niet dat het zijn echte positie is."

"Tuchel moet echt erover gaan nadenken om Ziyech alleen aan de rechterkant op te stellen", vervolgt Leboeuf, die de 28-jarige spelmaker vergelijkt met Riyad Mahrez van Manchester City. "Hij is net als Mahrez, hij is een copycat van Mahrez. Ik zie Guardiola Mahrez ook niet op een andere positie neerzetten."

Ziyech speelde tegen Fulham (2-0) zijn twintigste Premier League-duel van het seizoen en zijn veertiende als basisspeler. De Marokkaanse international liet een grote kans onbenut tegen de stadgenoot, waardoor de teller bleef steken op één goal en drie assists.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws