Inter beëindigt hegemonie Juventus: De Vrij wint eerste landstitel in Italië

Inter beëindigt hegemonie Juventus: De Vrij wint eerste landstitel in Italië

02-05-2021 16:51 Laatste update: 16:53
31

Internazionale is kampioen van Italië. De club van Stefan de Vrij kan de negentiende Scudetto in de clubhistorie niet meer ontgaan door het puntenverlies van Atalanta Bergamo bij Sassuolo.

Inter won zaterdag met 0-2 van degradant Crotone en kon een dag later vanuit de luie stoel de wedstrijd van nummer twee Atalanta bekijken. De club uit Bergamo verspeelde punten bij Sassuolo, waardoor de titelstrijd in Italië is beslist: Inter is met nog vier speelronden te gaan niet meer te achterhalen.

Het is de eerste Scudetto voor Inter sinds 2010. Na een 'tussenjaar' met een kampioenschap voor AC Milan, begon de hegemonie van Juventus. De ploeg van Matthijs de Ligt was de laatste negen (!) jaar de beste van Italië. In 2011 pakte Inter met de Coppa Italia zelfs zijn laatste prijs.

Atalanta
Voor Atalanta was een merkwaardige middag: de ploeg van trainer Gian Piero Gasperini kwam na 22 minuten met een man minder te staan door een rode kaart voor doelman Pierluigi Gollini. Robin Gosens maakte vervolgens de 0-1, maar Sassuolo kwam na rust langszij door een goal van Domenico Berardi. Een kwartier voor tijd miste Atalanta-spits Luis Muriel een penalty.