Schmidt en PSV denken na over Teze: 'Kijken waar hij zich beste kan ontwikkelen'

Schmidt en PSV denken na over Teze: 'Kijken waar hij zich beste kan ontwikkelen'

02-05-2021 12:54
74

Jordan Teze beleeft dit seizoen als centrale verdediger zijn grote doorbraak bij PSV, maar hij heeft nog steeds een voorkeur voor de positie van rechtsback. Ook coach Roger Schmidt denkt na over de toekomst van de 21-jarige jeugdinternational.

Teze krijgt tegen sc Heerenveen mogelijk een kans op zijn geliefde positie door een schorsing van aanvoerder Denzel Dumfries. "Zondag speelt hij misschien als rechtsback", gaf Schmidt vrijdag toe op de persconferentie. "We moeten goed over zijn toekomst nadenken en kijken waar hij zich het beste kan ontwikkelen, omdat Jordan een belangrijke speler voor ons is. Hij kan als centrale verdediger en ook als rechtsback spelen."

Wedden

Meer odds

PSV neemt na dit seizoen vermoedelijk afscheid van Dumfries en Timo Baumgartl, waardoor de club moet nadenken over de inrichting van de defensie. Volgens het Eindhovens Dagblad zijn er twee à drie nieuwe spelers nodig achterin. Teze spreekt alvast zijn voorkeur uit. "Ik vind allebei de posities leuk", zegt hij tegen ESPN. "Het heeft voordelen en nadelen, maar uiteindelijk vind ik rechtsback toch iets fijner en leuker."