Overmars: 'Dat druppelt door naar de clubs eronder, zoals AZ of FC Groningen'

Overmars: 'Dat druppelt door naar de clubs eronder, zoals AZ of FC Groningen'

Gepubliceerd: zondag 2 mei 2021 om 16:02zo 02-05-2021 om 16:02

Marc Overmars heeft zondag bij de NOS herhaald dat Ajax ook deze zomer voor vijftig miljoen euro moet verkopen om quitte te spelen. Makkelijk wordt dat niet, verwacht de Ajax-directeur.

"Het wordt een heel lastige zomer", voorspelt Overmars, die wijst naar de gevolgen van de coronacrisis. "Ik zie clubs niet Amsterdam binnenrijden en zo even wat spelers weghalen. Dat wordt gewoon minder en dat druppelt ook weer door naar de clubs eronder, zoals AZ of FC Groningen. Als zij spelers willen verkopen, gaat het voor hen ook minder worden."

Het is geen kwestie van de tering naar de nering zetten, benadrukt Overmars. "We moeten positief zijn. We verwachten dat in juli weer honderd procent toeschouwers aanwezig kunnen zijn. Dan gaan we weer een beetje opbouwen."

Overmars vindt het kampioenschap van Ajax ' de titel van het beleid'. "Het kost tijd en dat moet je krijgen. Alles moet goedvallen bij ons: je mag niet meer dan twee blessures krijgen, je keeper moet spelen... Als alle puzzelstukjes goedvallen, dan ziet het er soms goed uit." Dat is kwetsbaar, erkent hij. "Spelers komen naar Ajax om te spelen en niet om op de bank te zitten. Dat is al heel anders dan bij Manchester City of Barcelona."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws