Blind haalt gram bij 'paar criticasters' en komt met hoopvol EK-bericht

Blind haalt gram bij 'paar criticasters' en komt met hoopvol EK-bericht

02-05-2021 16:39
12

Daley Blind sluit niet uit dat hij het EK gaat halen. De verdediger van Ajax herstelt momenteel van een enkelblessure die hij opliep in de interland tegen Gibraltar.

Het EK is kortdag voor Blind, maar zeker niet onmogelijk. Dat zei hij kort nadat Ajax voor de 35e keer landskampioen werd. "Er is zeker nog een kans", aldus Blind bij ESPN. "Ik hoop vanaf het begin. Er is hoop, zolang dat er is werk ik keihard om erbij te kunnen zijn."

De enkelblessure van Blind is niet de eerste tegenvaller. Hij werd vorig seizoen al geteisterd door problemen met z'n hart. Menigeen schreef hem af, maar Blind keerde op volle kracht weer terug. "Er waren een paar criticasters die het verkeerd hebben ingeschat of me misschien wel af hebben geschreven. Het is goed voor mezelf om zo terug te keren. Het is goed dat het positief is, maar zonder het team kan ik het niet."

Blind erkent dat deze landstitel anders voelt dan normaal. "Het is zeker genieten, maar het doet ook zeer als je niet op het veld kunt staan. Over het algemeen heb ik een goed seizoen gedraaid. Ik moest er even inkomen, maar daarna kwam ik weer op volle kracht. Ik heb laten zien waar ik toe in staat ben na m'n blessure."