Stengs vreest voor einde van mooi AZ-tijdperk: 'Het is niet gek dat ik dit zeg'

Stengs vreest voor einde van mooi AZ-tijdperk: 'Het is niet gek dat ik dit zeg'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 07:30ma 03-05-2021 om 07:30

Calvin Stengs heeft het gevoel dat een bijzonder tijdperk dreigt te eindigen bij AZ. Veel spelers van de Alkmaarders staan op de nominatie om komende zomer te vertrekken, waardoor het huidige team mogelijk uit elkaar valt.

Aanvoerder Teun Koopmeiners staat in de belangstelling van onder meer AS Roma. Het is ook zeker niet ondenkbaar dat Myron Boadu, Owen Wijndal en/of Stengs zelf komende zomer zullen vertrekken. De spelers van AZ realiseren zich dan ook dat het einde van het huidige elftal in zicht is. "Ja. Ik heb wel een klein beetje dat gevoel", laat Stengs na afloop van de overwinning bij RKC Waalwijk (1-3) optekenen door De Telegraaf. "En ik denk ook niet dat het gek is dat ik dit zeg."

Het is ook iets wat in de spelersgroep speelt. "Natuurlijk praten we er onderling over", vertelt Stengs. "Het zou vreemd zijn als we dat niet zouden doen. Niet dat we er dagelijks over babbelen. We hebben nog drie wedstrijden te spelen, die zijn het belangrijkste. Maar het einde van het seizoen komt wel steeds dichterbij."

"Dan gaat iedereen kijken", vervolgt Stengs. "Sommige spelers gaan op vakantie, anderen spelen een EK, ik hopelijk ook. Het EK zit zeker in mijn hoofd. Ik moet me iedere week bewijzen, spelen zoals ik vanavond in de tweede helft deed. De eerste was veel te slordig." AZ neemt het in de laatste drie speelrondes nog op tegen Fortuna Sittard, FC Groningen en Heracles Almelo.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws