Schmidt ziet geen 'top top level' meer bij PSV-tweetal: 'Ze worstelen een beetje'

Schmidt ziet geen 'top top level' meer bij PSV-tweetal: 'Ze worstelen een beetje'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 08:12ma 03-05-2021 om 08:12

Roger Schmidt noemde het controlerende blok op het middenveld van PSV vaak 'top level', maar Pablo Rosario en Ibrahim Sangaré spelen nog maar zelden samen. De trainer blijkt niet tevreden over hun spel van de laatste maanden.

"Ze speelden ook op top top level, maar hielden dat niet vast", zegt Schmidt over Rosario en Sangaré, geciteerd door De Telegraaf. "Ze hebben veel gespeeld dit seizoen, dat is voor beiden nieuw en het niveau is daardoor niet makkelijk vast te houden. Ze worstelen een beetje op dit moment. Ik heb ze de laatste weken om en om ook wat rust gegeven om ze frisse energie te geven."

Door de schorsing van Denzel Dumfries keerde Olivier Boscagli tegen sc Heerenveen (2-2) terug in de verdediging en stonden Rosario en Sangaré op het middenveld. Dat verliep niet zonder slag of stoot: aanvoerder Rosario werd in de rust gewisseld door Schmidt. "Rosario wisselde ik omdat hij niet zo in de wedstrijd zat, maar er waren niet veel spelers die hun niveau haalden."

Dat PSV wordt gelinkt aan Davy Pröpper en Joey Veerman, lijkt dan ook geen toeval. "Of er bewust gezocht wordt naar meer voetballend vermogen en creativiteit op die posities? Dat hangt niet alleen van Pablo en Ibrahim af", zegt Schmidt daarover.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws