Breaking news

Sancho zorgt voor feest in München: Dortmund helpt Bayern aan negen op rij

Van Halst gelooft ogen niet na optreden van De Jong: 'Moeten testen wat hij slikt'

Van Halst gelooft ogen niet na optreden van De Jong: 'Moeten testen wat hij slikt'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 08:40ma 03-05-2021 om 08:40

Jan van Halst is diep onder de indruk van het optreden van Frenkie de Jong tegen Valencia. Van Halst grapt zelfs dat de Barça-middenvelder 'getest moet worden op wat hij slikt', doordat hij veel loopacties maakte.

"Het is niet normaal, ze moeten hem gewoon testen op wat hij slikt...", vertelt Van Halst bij Ziggo Sport over De Jong. "Hij gaat zó veel diep. Hij sprint net zo hard weer terug en verovert de bal daarna met een sliding. Je wordt al moe als je er naar kijkt", vertelt Van Halst.

Ook Dirk Kuyt vindt dat De Jong sterk voor de dag kwam in het Estadio Mestalla. "Frenkie de Jong lijdt nauwelijks meer balverlies. Hij heeft ook heel veel waarde in het aanvallende én het verdedigende spel. Hij staat hoger op het veld dan bij Ajax. Koeman wil ook dat hij meer doelpunten gaat maken. Bij Ajax was hij gewoon de baas: de bal werd naar hem gespeeld. Dat zie je nu ook bij Barcelona."

De Jong boekte met Barça een 2-3 overwinning bij Valencia. De Spaanse pers was ook erg lovend over het optreden van de 23-jarige Oranje-international in de sinaasappelstad.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws