Forse kritiek op spel PSV tegen Heerenveen: 'Het was schandalig slecht'

Forse kritiek op spel PSV tegen Heerenveen: 'Het was schandalig slecht'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 11:25ma 03-05-2021 om 11:25

Laatste update: dinsdag 4 mei 2021 om 12:31di 04-05-2021 om 12:31

Willy en René van de Kerkhof vinden de titel van het 'oppermachtige' Ajax dik verdiend. De twee clubiconen van PSV zagen tot afgrijzen dat hun eigen ploeg niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen sc Heerenveen.

Ajax pakte zondagmiddag door een 4-0 overwinning op FC Emmen definitief de landstitel. "Oppermachtig waren ze. En ze hebben gewoon goed gespeeld", luidt de felicitatie van de gebroeders Van de Kerkhof tegenover Omroep Brabant.

Dat Ajax na afloop het kampioenschap vierde met zo’n twaalfduizend fans buiten het stadion vindt René onbegrijpelijk. "Een schande, dat had niet mogen gebeuren." Broer Willy denkt daar heel anders over. "Natuurlijk moet je je aan de regels houden. Maar je kunt niet zeggen over drie weken: nu gaan we een kampioensfeest vieren."

Dat PSV zelf niet verder kwam dan een tegen Heerenveen vinden de broers erg kwalijk. "Het was schandalig slecht", oordeelt René, die vooral de instelling van de spelersgroep hekelt. Broer Willy valt hem bij en keek vooral met verbazing naar de 0-1 van Heerenveen-middenvelder Tibor Halilović. "Onze verdedigers lopen terug. Hij kan vrij schieten. Waarom loopt niemand naar hem toe? Ik kan dat niet volgen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws