Begrip en steun voor actie United-fans: 'Zijn bloedserieus, is nog maar het begin'

Begrip en steun voor actie United-fans: 'Zijn bloedserieus, is nog maar het begin'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 11:57ma 03-05-2021 om 11:57

Laatste update: maandag 3 mei 2021 om 12:03ma 03-05-2021 om 12:03

Voormalig Manchester United-spelers Gary Neville en Roy Keane begrijpen het protest van de fans en hopen dat de familie Glazer de club snel verkoopt. Neville en Keane denken niet dat de actie van zondag de laatste zal zijn van de aanhang van United als er niet snel iets verandert.

Een groep woedende fans van United bestormde zondagmiddag het veld voorafgaand aan het duel met Liverpool om aandacht te vragen voor het slechte beleid van de eigenaren van de club, de familie Glazer. De wedstrijd tussen Liverpool en United werd door de actie eerst uitgesteld en later zelfs afgelast.

Neville steunt de actie van de supporters. "De fans hebben heel duidelijk gesproken. De familie Glazer heeft nooit veel steun gehad, maar nu walgen we van ze. Wat ze hebben geprobeerd met die Super League is onvergeeflijk", vertelt de oud-verdediger bij Sky Sports. "Een verontschuldiging is niet genoeg. Misschien ben ik naïef maar ik vind dat Manchester United en Liverpool als de 'grootvaders' van het Engelse voetbal moeten acteren. Maar de clubs laten zich nu zien als egoïsten die weg willen lopen met al het geld en de familie van de club laat creperen. Dat soort gedrag hoort gewoon niet bij dit soort clubs."

Ook Keane toont begrip voor de actie van de fans. "Ze doen dit omdat ze van de club houden. Sommige mensen zullen het daar niet mee eens zijn, maar soms moet je ergens een lijn trekken om aandacht te krijgen. Dit protest gaat de hele wereld over en hopelijk leren de eigenaren van Manchester United hier van. De fans zijn bloedserieus en dit is pas het begin, dat garandeer ik je."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws