Breaking news

Atlético slaat aanval Barça af, maar moet in spanning naar tweede kraker kijken

Vermeulen verbaasd over Advocaat na Van Hooijdonk-uitspraak: 'Naam nooit gevallen'

Vermeulen verbaasd over Advocaat na Van Hooijdonk-uitspraak: 'Naam nooit gevallen'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 18:05ma 03-05-2021 om 18:05

Laatste update: maandag 3 mei 2021 om 18:18ma 03-05-2021 om 18:18

Volgens Arno Vermeulen is Pierre van Hooijdonk niet de reden dat Dick Advocaat een EK-aanbod van de NOS afsloeg. Vermeulen stelt dat Advocaat een andere aanbieding heeft geaccepteerd en dat de naam van Van Hooijdonk 'nooit gevallen is'.

In de voetbalpodcast van de NOS reageert Vermeulen op de uitspraken van Advocaat over het NOS-aanbod. "Advocaat zei dat hij het aanbod van de NOS om het EK te analyseren heeft afgeslagen, omdat Pierre van Hooijdonk bij de NOS zit", begint Vermeulen. "Ik heb drie keer contact gehad met Dick om inderdaad te vragen of hij wilde werken op het EK. Hij was uitermate geïnteresseerd, maar vroeg wel of hij nog wat tijd kon krijgen om een beslissing te nemen. Dat kon, want ik had contact met hem in januari. In maart zei hij ineens op een Feyenoord-persconferentie tegen Valentijn Driessen: Wij worden collega's, ik ga voor Veronica Inside het EK namelijk doen."

"Twee dagen later stuurde hij me een berichtje dat hij niet bij de NOS kwam werken", gaat Vermeulen verder. "Dat mag natuurlijk. Ik heb ook tegen hem gezegd dat ik het wel gek vond. Je gaat natuurlijk niet bij een amateurclub werken als je ook dat bij de top kan doen. Wij hebben namelijk alle wedstrijden. In een interview zei hij ineens dat het door Pierre van Hooijdonk kwam."

Dat heeft Advocaat alleen nooit tegen Vermeulen gezegd, volgens laatstgenoemde. "Voor de duidelijkheid: de naam van Van Hooijdonk is gewoon nooit gevallen. Hij heeft nooit tegen me gezegd: ik wil daar niet zitten door Van Hooijdonk. Hij was geïnteresseerd totdat hij een aanbod kreeg van Veronica Inside. Dat mag, maar dan moet je niet zo flauw zijn om met het argument van Van Hooijdonk te komen. Dat speelt helemaal geen rol."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws