Van Hooijdonk slaat weer terug naar Advocaat: Dit is bijna cabaret

Van Hooijdonk slaat weer terug naar Advocaat: "Dit is bijna cabaret"

Gepubliceerd: zondag 2 mei 2021 om 23:10zo 02-05-2021 om 23:10

Pierre van Hooijdonk heeft bij Studio Voetbal korte metten gemaakt met Feyenoord-trainer Dick Advocaat. De twee hebben al langer mot met elkaar: Van Hooijdonk ventileerde eerder dit seizoen interne onvrede bij Feyenoord en Advocaat weigerde een aanbod van de NOS om tijdens het EK als analist te fungeren, omdat hij niet met Pi-Air wil samenwerken.

Tijdens de Studio Voetbal-uitzending van zondagavond komen de uitlatingen van Advocaat na de blamerende nederlaag bij ADO Den Haag ter sprake. De Kleine Generaal liet weten dat hij bereid was om op te stappen, als de spelers daar behoefte aan hadden. Tijdens de persconferentie benadrukte hij echter dat hij uiteindelijk zelf degene was die een beslissing zou nemen. "Dit is bijna cabaret", lacht Van Hooijdonk. "Eerst moeten de spelers bepalen of hij mag blijven. Dan stelt de journalist de vraag: dus de spelers hebben jouw lot in handen? Nee, dat hebben de spelers helemaal niet, dat bepaal ik zelf..."

Van Hooijdonk laat desgevraagd weten dat Advocaat beter de eer aan zichzelf kan houden. "Ik denk dat de chemie totaal weg is. En dat is ontstaan door het feit dat Advocaat publiekelijk veel spelers heeft afgekraakt. En dan hoor je altijd: ja, daar moeten ze allemaal maar tegen kunnen. Sjors (tafelgast Sjors Ultee, trainer van Fortuna Sittard, red.) weet als geen ander dat dit allemaal heel gevoelig ligt. Als jij als trainer al het succes naar je toetrekt en dat het bij verlies altijd aan de spelers ligt..."

Volgens Pi-Air was dat na de blamage in Den Haag opnieuw het geval. "Die spelers krijgen miljoenencontracten, die moeten het maar doen. Zo had hij weer een paar oneliners, waarin hij weer de schuld bij de spelers legde en zelf geen enkele blaam trof", aldus Van Hooijdonk, die ook ingaat op een argument van Advocaat, dat hij geen recht van spreken heeft, omdat hij nooit op het trainingscomplex van Feyenoord te vinden is. "Dat klopt, maar daar mag niemand komen op dit moment... En wat hij zegt, dat is helemaal waar: er werken allemaal topmensen. Maar als je er als trainer geen gebruik van maakt, zoals met de dataspecialisten, dan houdt het toch op."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws