Antony openhartig over Ajax-debuutseizoen: 'Ik heb een nieuwe familie ontdekt'

Antony openhartig over Ajax-debuutseizoen: 'Ik heb een nieuwe familie ontdekt'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 18:33ma 03-05-2021 om 18:33

Antony heeft in een filmpje op social media een boekje opengedaan over zijn eerste maanden bij Ajax. De Braziliaanse vleugelaanvaller vertelt dat hij het in zijn eerste weken moeilijk had. Nu heeft Antony zijn draai naar eigen zeggen gevonden.

"Het afscheid van mijn thuis was erg moeilijk", vertelt Antony in de video, waarin actiebeelden van hem te zien zijn. "Ik moest mijn familie achterlaten door de coronapandemie. Het begin was een shock: een nieuw land, nieuwe cultuur en een nieuwe taal. Er waren zoveel grote barrières tussen mij en mijn grote droom. Maar het is me gelukt. Ik ben er met een open hart ingegaan en heb God om hulp gevraagd, waarna ik ervoor ben gegaan. De hoge verwachtingen gaven me extra kracht."

"Langzamerhand heb ik mezelf gevonden: ik werd warm welkom geheten, heb nieuwe vrienden gemaakt en heb een nieuwe familie ontdekt", gaat Antony verder. "Zij hebben me geholpen, toen ik dacht dat ik niet meer kon. Uiteindelijk heb ik de liefde van de prachtige fans gevonden. Als ik terugkijk, zie ik een mooi seizoen. We gaan alleen nog veel meer mooie momenten samen beleven."

Ondanks dat Antony in zijn debuutseizoen soms wisselvallig voor de dag kwam, kan hij terugkijken op een geslaagde voetbaljaargang. De vlugge linkspoot pakte de dubbel met Ajax en was in 29 Eredivisie-duels betrokken bij 16 goals.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws