Breaking news

Atlético slaat aanval Barça af, maar moet in spanning naar tweede kraker kijken

Outsider Sevilla verspeelt vlak voor allesbepalend weekend dure punten

Outsider Sevilla verspeelt vlak voor allesbepalend weekend dure punten

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 22:53ma 03-05-2021 om 22:53

Sevilla had zich in alle stilte in de Spaanse titelrace gemengd, maar lijkt na maandagavond te zijn afgehaakt. De ploeg van Julen Lopetegui heeft thuis tegen Athletic Bilbao een late 0-1 nederlaag moeten slikken.

Sevilla had zeven van zijn laatste acht competitieduels gewonnen en stond bij aanvang van de 34ste speelronde drie punten achter op Atlético Madrid en één punt op Real Madrid en FC Barcelona. De concurrenten lieten op zaterdag en zondag geen steken vallen, waarna het woord aan Sevilla was. De Andalusiërs waren vrijwel constant in de aanval, maar Unai Simón bleek een te grote sta-in-de-weg: de sluitpost hield Youssef En-Nesyri, Ivan Rakitic en Marcos Acuña van scoren af.

Luuk de Jong werd twintig minuten voor tijd binnen de lijnen gebracht, maar kon het tij ook niet meer keren. Sevilla kreeg in minuut negentig zelfs de kous op de kop: een treffer van Nico Williams werd nog afgekeurd, maar broer Iñaki Williams hielp de Basken alsnog aan een 0-1 overwinning. Sevilla gaat met een achterstand van zes punten op de eerste plek het komende La Liga-weekend in, dat hoogstwaarschijnlijk doorslaggevend wordt voor de titelrace. Koploper Atlético reist af naar Barcelona en nummer twee Real Madrid ontvangt in eigen huis Sevilla.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws