Vader Gravenberch heel blij met Ten Hag: 'Doet écht wat met een jongen als Ryan'

Vader Gravenberch heel blij met Ten Hag: 'Doet écht wat met een jongen als Ryan'

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 07:56di 04-05-2021 om 07:56

Ryan Gravenberch heeft een bijzondere band met Erik ten Hag bij Ajax. De achttienjarige middenvelder heeft veel baat bij de aanpak van de trainer, zo vertelt zijn vader aan Ajax Showtime.

"Dat Ten Hag de trainer is die Ryan zijn volledige doorbraak heeft meegemaakt, is echt perfect. Ten Hag heeft hem op vijftienjarige leeftijd gezien in de jeugd en vervolgens procesmatig klaargestoomd voor een doorbraak in het eerste elftal. Beter had het niet gekund, dat meen ik echt. Ik kan niet anders zeggen dat ik zowel over Ajax als Ten Hag zeer tevreden ben", laat Gravenberch senior weten.

De middenvelder 'voelt enorm veel vertrouwen van Ten Hag', weet zijn vader. "Hij wordt zelfs nauwelijks gewisseld. Soms denk ik als vader zelfs weleens: zo goed speel je niet, ik had je vandaag gewisseld. Maar Ten Hag doet dat niet. Hij heeft ook veel gesprekken met Ryan. Ten Hag is iemand die zich heel bewust is van het proces dat er nodig is om een jonge speler tot wasdom te laten komen. De doorbraak van een jonge speler gaat met pieken en dalen, maar gedurende dit hele proces bij Ryan ben ik echt heel blij met Ten Hag."

De Ajax-trainer is regelmatig complimenteus over zijn jonge pupil. "Ook het feit dat Ten Hag na de bekerwedstrijd tegen PSV aangaf dat hij in de tweede helft een type speler als Ryan had gemist, deed hem heel goed. Dat vertrouwen doet écht wat met een jongen als Ryan. Nogmaals: Erik ten Hag is heel belangrijk voor hem", aldus Gravenberch senior.

Gravenberch kreeg ook een bevestiging van zijn groeiende status, toen zijn rol specifiek werd uitgelicht. "Tot die tijd gebeurde dat vooral met Dusan, Davy en Daley, maar nu werd Ryan door de trainer dus ook in dat rijtje geplaatst. Dat vertelde Ryan dan thuis, zonder dat hij met zijn borst vooruit naast zijn schoenen ging lopen. Maar ik ken mijn zoon en zag aan hem dat hij dat mooi vond."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws