Gravenberch senior: 'Daar komt Ryan volgend seizoen niet meer mee weg'

Gravenberch senior: 'Daar komt Ryan volgend seizoen niet meer mee weg'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 10:53ma 03-05-2021 om 10:53

Laatste update: maandag 3 mei 2021 om 11:10ma 03-05-2021 om 11:10

Als het aan Ryan Gravenberch senior ligt, speelt zijn zoon ook volgend seizoen 'gewoon' in het shirt van Ajax. De vader van de achttienjarige middenvelder van de Amsterdammers is vervuld van trots na het binnenhalen van de landstitel en droomt voor zijn zoon stiekem van het EK.

Gravenberch senior geniet van de definitieve doorbraak van zijn zoon, maar vindt ook dat de jonge middenvelder niet direct moet denken aan een transfer. "Die laatste stap moet hij bij Ajax zetten. Dat moet gewoon en dat heeft hij nog niet gedaan", begint hij in gesprek met Ajax Showtime.

"Ik wil dat hij bij Ajax volledig tot wasdom komt, dus wat mij betreft blijft hij gewoon bij Ajax. Hij heeft nu pas één volledig seizoen gespeeld en dat was natuurlijk best goed, maar komend seizoen zal hij nóg beter moeten spelen. Volgend seizoen komt hij er in de kleedkamer ook niet meer mee weg als hij meerdere wedstrijden op rij slecht speelt."

Dat Gravenberch in zijn eerste échte seizoen direct zo belangrijk is voor Ajax, maakt zijn vader trots. "Ik vind dat heel knap van hem. Veertig wedstrijden, ga er maar aanstaan als je achttien jaar oud bent. Die belasting is zo zwaar." Toch is vader niet echt verbaasd over het feit dat zijn zoon het ogenschijnlijk makkelijk vol blijft houden. "Zijn lichaam is afgesteld op topsport. Ryan is enorm atletisch."

Gravenberch senior hoopt dan ook dat het seizoen voor zijn zoon nog niet ten einde is. "Het Nederlands elftal is een mooie uitdaging voor Ryan, want dat iets nieuws voor hem. Ik denk zeker dat hij in Oranje dezelfde rol zou kunnen vertolken als bij Ajax. Maar tijdens het EK denk ik dat Ryan gewoon op het bankje plaats zal moeten nemen, als hij überhaupt al geselecteerd wordt. Daar ga ik nog niet vanuit, maar ik zou natuurlijk graag willen dat hij dit mee gaat maken. En hijzelf ook."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws