Medeleven met Advocaat: 'Spelers wandelen na balverlies en zo'n bal van Fer...'

Medeleven met Advocaat: 'Spelers wandelen na balverlies en zo'n bal van Fer...'

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 09:48di 04-05-2021 om 09:48

Jan Everse had er de brui aan gegeven bij Feyenoord als hij in de schoenen van Dick Advocaat had gestaan. Hij denkt echter niet dat een vertrek van de Kleine Generaal de problemen in Rotterdam-Zuid zou oplossen.

Everse denkt in gesprek met RTV Rijnmond mee met Advocaat na de blamage tegen ADO Den Haag (3-2). "Geef iedereen een hand en zeg dat het in het belang van Feyenoord het beste is om te stoppen. Het lost waarschijnlijk niks op, maar dit is voor niemand leuk. Hij kijkt naar een ploeg die niet doet wat hij wil. Maar opstappen voelt voor hem toch als een verlies."

Advocaat gaf al aan dat hij niet wil weglopen voor de problemen bij Feyenoord. "De club bepaalt wat er gebeurt, zou je zeggen", reageert Everse. "Als Arnesen ziet wat er gebeurt, en dat doet hij neem ik aan, dan kan hij twee dingen doen. Of hij pakt de spelersgroep aan, of hij geeft bij Advocaat aan dat het zo niet verder kan. Maar ja, wat schiet je er mee op als je Dick ontslaat?"

Everse weet dat Advocaat eindverantwoordelijke is, maar ziet dat de problemen groter zijn. "Het heeft ook met kwaliteiten te maken. Zo'n bal die Fer geeft, niet voor het eerst, daar is de trainer toch niet verantwoordelijk voor? De spelers willen graag aanvallender spelen, maar hebben geen recht van spreken. Ik zie er meerdere wandelen na balverlies. Dat kan niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is de Advocaat-magie uitgewerkt?

Ja
86%
Nee
14%
(1949 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws