Spaanse media: Xavi staat voor terugkeer naar Barcelona, Koeman is veilig

Spaanse media: Xavi staat voor terugkeer naar Barcelona, Koeman is veilig

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 11:16di 04-05-2021 om 11:16

Het nieuws domineert maandag en dinsdag de headlines in Catalonië: clubicoon Xavi Hernández staat voor een terugkeer bij FC Barcelona. Volgens de laatste berichten uit het Midden-Oosten gaat de 41-jarige trainer zijn contract bij Al-Sadd in Qatar niet verlengen.

Xavi zal Al-Sadd aan het einde van het seizoen verlaten, waardoor het grote speculeren in Spanje en vooral Barcelona is begonnen. De oud-middenvelder was anderhalf jaar geleden de belangrijkste kandidaat om de ontslagen Ernesto Valverde op te volgen, maar liet die kans - net als Ronald Koeman - lopen. Vervolgens besloot Koeman in augustus 2020 alsnog in te stappen als vervanger van Quique Sétien.

Volgens Spaanse media is de kans aanwezig dat Xavi nu wel ingaat op een mogelijke aanbieding van Barcelona. Omdat Koeman uitstekend presteert met Barça, ligt het niet voor de hand dat Xavi aan de slag gaat als trainer. Mogelijk gaat hij voorlopig een rol bekleden in de nieuwe directie, onder leiding van clubpresident Joan Laporta. Xavi speelde tussen 1998 en 2015 liefst 767 officiële wedstrijden voor Barça.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws