Robben maakt zich zorgen en is kritisch op FC Groningen: 'Ik kan niet toveren'

Robben maakt zich zorgen en is kritisch op FC Groningen: 'Ik kan niet toveren'

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 11:48di 04-05-2021 om 11:48

Arjen Robben maakt zich zorgen over het spel van FC Groningen. In de laatste zeven wedstrijden werd alleen VVV-Venlo verslagen en vielen slechts vijf Groningse doelpunten. Ook de rentree van de 37-jarige aanvaller biedt nog geen uitkomst.

Robben viel de laatste weken in tegen sc Heerenveen (0-2) en Sparta (1-2), maar kon geen potten breken. De veteraan komt amper in een-tegen-eensituatie en is daardoor niet in staat zijn specialiteit te laten zien. "Je probeert wat te doen, maar ik kan niet toveren", reageert hij in het Algemeen Dagblad.

Het spel van Groningen baart Robben zorgen. "Met name achterin, dan spelen we de bal drie, vier, vijf keer naar elkaar toe, terwijl we juist initiatief moeten nemen door gewoon in te dribbelen. Daarin mogen we wel wat meer lef tonen en zo dwing je de tegenstander tot keuzes. We zullen echt beter voor de dag moeten komen, want anders hebben we in de play-offs niets te zoeken."

Groningen is afgezakt naar de zevende plaats van de Eredivisie. Nummer zes FC Utrecht heeft vier punten meer, terwijl nummer acht Heracles Almelo vier punten minder heeft.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws