Robben twijfelt over meespelen tegen Emmen en geeft signaal af: 'Dit hoort niet'

Robben twijfelt over meespelen tegen Emmen en geeft signaal af: 'Dit hoort niet'

Gepubliceerd: zondag 2 mei 2021 om 19:13zo 02-05-2021 om 19:13

Arjen Robben is volgende week mogelijk niet van de partij bij FC Groningen. De 37-jarige aanvaller heeft 'een hekel' aan kunstgras, terwijl De Trots van het Noorden volgende week op de plastic mat van FC Emmen speelt.

Tegenover het Algemeen Dagblad vertelt Robben dat hij nog niet definitief heeft besloten om het duel bij Emmen te laten schieten. "In het begin van het seizoen besloten we om wedstrijden op kunstgras over te slaan", vertelt de ervaren linkspoot. "Maar ik zeg nu nog niet dat we het 100 procent zeker niet doen. Misschien ben ik er toch bij."

Het uiteindelijke besluit van Robben hangt onder meer af van hoe de trainingsweek van Groningen eruit ziet. Als trainer Danny Buijs besluit om ook op kunstgras te gaan trainen als voorbereiding, dan blijft Robben waarschijnlijk thuis. "Mijn voorkeur gaat uit naar trainen op gras", beredeneert hij. "Drie dagen later spelen we alweer thuis tegen AZ. Anders moet je steeds schakelen tussen de verschillende ondergronden."

Robben is überhaupt een groot tegenstander van kunstgras in de Eredivisie. "Ik heb er sowieso een hekel aan. Ik vind het ook niet kunnen in de Eredivisie, laat dat duidelijk zijn. Het kan niet zo zijn dat drie clubs op kunstgras spelen. Dit hoort niet. Voetballen doe je op gras. Punt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws