ED en VI: PSV treedt in voetsporen van Ajax en stelt rechterhand aan voor De Jong

ED en VI: PSV treedt in voetsporen van Ajax en stelt rechterhand aan voor De Jong

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 15:10di 04-05-2021 om 15:10

Laatste update: dinsdag 4 mei 2021 om 15:19di 04-05-2021 om 15:19

PSV gaat de technische afdeling van de club komend seizoen iets anders inrichten, weten Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. Jan Vennegoor of Hesselink zal een belangrijke rol krijgen in het spelersbeleid, terwijl technisch manager John de Jong zijn contract gaat verlengen tot medio 2024.

Momenteel vervult Vennegoor of Hesselink de rol van hoofdscout bij PSV. Dit seizoen geldt hij echter ook al als ondersteuning voor De Jong en de jeugdopleiding bij de Eindhovense club. Denny Spronck zal Vennegoor of Hesselink volgend seizoen opvolgen als hoofdscout, melden het ED en VI. PSV wilde al langer een rechterhand aanstellen voor De Jong, omdat het werk als technisch manager de laatste jaren 'steeds uitgebreider' is geworden.

De Jong, die zelf zijn contract met twee extra jaren zal gaan verlengen, legt bij VI uit dat hij blij is dat Vennegoor of Hesselink volgend seizoen zijn rechterhand wordt. "Marcel Brands deed het in zijn tijd allemaal alleen, toen dacht ik al: Hoe doet hij dit? Het werk van een td is daarna door het veranderende voetballandschap nog intensiever geworden.

"We hebben 65 contractspelers, allemaal met hun eigen agent en hun eigen verhaal bij PSV", gaat De Jong verder. "Het is goed de taken te gaan verdelen. Jan is de link tussen de academy en het eerste elftal. Hij gaat ook zijn contract verlengen. Nog langer dan ik, dat is ook richting de toekomst goed."

De verwachting is ook dat er een drukke transferzomer staat te wachten op PSV: er zullen waarschijnlijk veel spelers komen én gaan. Vooral de verdediging van PSV zal mutaties ondergaan. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws