Technisch manager De Jong verlengt contract definitief: 'Hij verricht goed werk'

Technisch manager De Jong verlengt contract definitief: 'Hij verricht goed werk'

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 15:52di 04-05-2021 om 15:52

Laatste update: dinsdag 4 mei 2021 om 15:58di 04-05-2021 om 15:58

Het is officieel: John de Jong heeft zijn contract bij PSV tot medio 2024 verlengd. De technisch manager blijft komende jaren verantwoordelijk voor het spelersbeleid van PSV. Eerder op de dinsdag kwam al naar buiten dat Jan Vennegoor of Hesselink de nieuwe rechterhand van De Jong gaat worden.

Via de clubkanalen maakt PSV melding van het contractnieuws. De Jong kijkt na zijn verlenging meteen al vooruit. "Onze doelstellingen zijn ambitieus, maar daar loop ik niet voor weg", vertelt hij in een reactie. "In Nederland wil PSV spelen om de prijzen en internationaal streven wij een positie bij de beste 32 clubs van Europa na. Er is nog veel werk te verzetten. De overtuiging dat we daar komen is er. Ik heb het bovendien uitstekend naar mijn zin en ben blij dat ik van onze RvC en mijn mededirectieleden het vertrouwen krijg mijn werk hier voort te zetten."

Algemeen directeur Toon Gerbrands is erg blij met de verlenging van De Jong. "John verricht uitstekend werk bij PSV. Zijn kennis van de internationale transfermarkt is enorm en cruciaal in een continu veranderende voetbalwereld. Tevens maakt de jeugdopleiding onder zijn leiding een enorme ontwikkeling door. Alleen al dit seizoen zijn er acht door PSV jong gescoute en daarna opgeleide spelers gedebuteerd in het eerste elftal. Er heerst grote tevredenheid over zijn manier van werken, ook in combinatie met hoofdcoach Roger Schmidt. Wij zijn overtuigd dat de club daar de komende jaren sportief de vruchten van gaat plukken."

Inmiddels is De Jong al ruim twintig jaar in verschillende rollen werkzaam bij PSV. Eerst als speler, daarna in het scoutingsteam en tot slot als technisch manager. Vennegoor of Hesselink zal volgend seizoen ook een belangrijke rol krijgen in het spelersbeleid: hij wordt de rechterhand van De Jong.

Snel meer...

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws