Overmars kijkt naar AZ: 'Hij zou voor ons een heel goede speler zijn'

Overmars kijkt naar AZ: 'Hij zou voor ons een heel goede speler zijn'

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 06:54wo 05-05-2021 om 06:54

Marc Overmars geeft aan dat Ajax een pas op de plaats moet maken op de transfermarkt vanwege de coronacrisis. Tegelijkertijd bevestigt de directeur voetbalzaken dat hij gecharmeerd is van Owen Wijndal van AZ.

"Ik kan niet ontkennen dat dit voor ons een heel goede speler zou zijn", zegt Overmars in een interview met De Telegraaf. "Een jonge jongen, Nederlander en beginnend international. Beginnend, want anders gaat AZ weer heel hoog in de boom zitten. Ik denk dat ik wel zaken kan doen in Alkmaar. Maar of ik dat doe, is een tweede."

Ajax wordt namelijk hard getroffen door de coronacrisis. "We hebben financieel voornamelijk ingeleverd. Het eigen vermogen duikt naar beneden en we zijn verplicht te verkopen", stelt Overmars. "Als we vijftig miljoen euro moeten terugverdienen, sluit ik zelfs een grote verkoop niet uit. Maar weet dat corona de voetbaleconomie op zijn kop heeft gezet. Onze kopers staan diep in het rood. Transferbedragen van 40 miljoen euro of meer vallen niet meer op te hoesten. In Engeland zit nog kapitaal en transfers tot tien, twaalf miljoen zullen nog plaatsvinden. Maar de hele grote, verwacht ik niet."

Ook de kersverse landskampioen zal de hand op de knip houden. "Wij zijn al heel tevreden als we de ploeg bij elkaar kunnen houden en misschien volgend jaar een slag kunnen slaan als de markt weer op gang komt. Ik zorg graag voor een frisse, nieuwe dynamiek. Maar ik zie ons niet zo snel een bedrag op tafel leggen waarvoor we Haller hebben gehaald. We zoeken het meer in de categorie 'met hem kunnen we weer een jaartje doorkomen' en dan sluit ik zelfs huren niet uit."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws