Ten Hag ziet doorslaggevende Ajax-move: 'Hij was de missing link'

Ten Hag ziet doorslaggevende Ajax-move: 'Hij was de missing link'

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 07:25wo 05-05-2021 om 07:25

Ajax-trainer Erik ten Hag denkt dat de komst van Sébastien Haller doorslaggevend is geweest in de titelstrijd in de Eredivisie. Met de Franse spits en de latino's Edson Álvarez en Lisandro Martínez begonnen de Amsterdammers na de winterstop aan een lange zegereeks.

"Dat was heel belangrijk, want met hem gingen we makkelijker voetballen", zegt Ten Hag over de transfer van Haller tegen Voetbal International. "Ik hoor de kritische geluiden ook, maar op Ajax is altijd kritiek en op de spits van Ajax helemaal. Hij was toch wel een missing link. Met Haller beschikken we over een extra aanspeelpunt voor de lange bal, we hebben body in de zestien. In het drukzetten heb je iemand die dat beheerst. Hij beheerst sowieso heel veel facetten en heeft rendement. Elf goals en zeven assists is ook een goede score."

Samen met Haller speelden ook Álvarez en Martínez zich weer in het elftal. "Iedereen ziet de ontwikkeling in het spel van Álvarez. Hij heeft aan de bal grote stappen gemaakt, is veel zekerder, is gegroeid in zijn oriëntatie op het veld. En met vertrouwen laat hij steeds meer zien", stelt Ten Hag, die uitlegt dat het voor Martínez een iets ander verhaal was. We hadden in de eerste seizoenshelft gewoon vier uitstekende spelers voor drie posities: Nicolás Tagliafico, Daley Blind, Ryan Gravenberch en Lisandro Martínez. Wie je ook eruit had gehaald, het leverde vraagtekens op."

"Terecht, want het zijn vier prima spelers", benadrukt de Ajax-coach. "Blind is belangrijk centraal achterin voor de opbouw, Gravenberch zorgt voor de dynamiek in het spel, Tagliafico is onze eerste linksback en levert altijd. Martínez moest dus geduld hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws