FIFA-baas verrast en denkt aan salaris- en transferhervormingen

FIFA-baas verrast en denkt aan salaris- en transferhervormingen

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 13:38wo 05-05-2021 om 13:38

FIFA-president Gianni Infantino wil na de Super League-perikelen het voetbal grondig gaan hervormen. De Zwitser denkt onder andere aan een salarisplafond, lagere transfersommen, minder wedstrijden en een verplicht aantal zelfopgeleide spelers per club.

Dat maakte Infantino dinsdag bekend in een interview met L’Équipe. "We moeten de economische stabiliteit van het voetbal verbeteren. Tegelijkertijd moeten we ervoor zorgen dat de verschillende competities met elkaar in evenwicht zijn", redeneert de preses.

Doordat de coronacrisis er bij veel clubs inhakt, zoeken veel clubs naar manieren om meer geld te verdienen. Bijvoorbeeld door het oprichten van een Super League. Volgens Infantino is dat niet de oplossing. "De oplossing ligt niet in meer geld verdienen, maar juist in het besparen van kosten."

Een manier om kosten te besparen is het introduceren van een salarisplafond. "Laten we hier serieus over nadenken. En ook over limieten aan transfersommen en limieten aan commissies voor zaakwaarnemers." Naast deze zaken zegt de FIFA-preses ook na te denken over het instellen van een minimale rustperiode tussen wedstrijden. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws