Vink deelt opvallende boetebrief van Ajax: 'Wanprestatie in KNVB-elftal'

Vink deelt opvallende boetebrief van Ajax: 'Wanprestatie in KNVB-elftal'

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 15:50wo 05-05-2021 om 15:50

Marciano Vink deelt woensdag een wel heel opvallende brief op social media. De analist van ESPN kreeg 32 jaar geleden (16 oktober 1989) een boetebrief van Ajax vanwege 'een wanprestatie in een vertegenwoordigend KNVB-elftal'. Het ging destijds om een wedstrijd van Jong Oranje.

Leo Beenhakker was technisch directeur van Ajax en was niet onder de indruk van het optreden van Vink en z'n ploeggenoten Frank de Boer, Ronald de Boer, Dennis Bergkamp, Brian Roy en Richard Witschge.

'Mijne heren', opende Beenhakker. 'In aansluiting op de teambespreking van zaterdag 14 oktober j.l., waarin ik u reeds op de hoogte bracht van mijn zienswijze t.a.v. uw optreden in de aanloop naar en tijdens bovengenoemde wedstrijd, deel ik u mede u een boete op te leggen van 1000 gulden, wegens het als AJAX-speler leveren van een wanprestatie in een vertegenwoordigend KNVB-elftal.'

Frank de Boer kwam er met een boete van 500 gulden nog het beste vanaf. 'Gezien het feit dat de speler F. de Boer slechts is opgetreden als wisselspeler, wordt zijn boete teruggebracht to 500 gulden', aldus Beenhakker. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws