'Tadic beste speler van de Eredivisie, Berghuis in kielzog van Ajax-captain'

'Tadic beste speler van de Eredivisie, Berghuis in kielzog van Ajax-captain'

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 17:04wo 05-05-2021 om 17:04

Laatste update: woensdag 5 mei 2021 om 17:22wo 05-05-2021 om 17:22

Dusan Tadic is de best presterende speler van de Eredivisie, zo oordeelt CIES Football Observatory. Nu het seizoen er bijna opzit maakte het onderzoeksbureau een Europese ranglijst op basis van de prestaties op het veld, speeltijd en de kracht van een competitie.

In Nederland blijft de Ajax-aanvoerder Feyenoorder Steven Berghuis nipt voor. Opvallend genoeg deelt Lisandro Martínez de derde plaats in de Eredivisie met Ajax-ploeggenoot Sean Klaiber. De Amsterdamse landskampioen domineert sowieso de top-tien. Noussair Mazraoui (vijfde), Daley Blind en AZ'er Teun Koopmeiners (gedeeld zesde), Ryan Gravenberch (achtste), Davy Klaassen (negende) en Antony en Nicolás Tagliafico (gedeeld tiende) scoren eveneens hoog.

Tadic komt op de Europese ranking niet verder dan plek zeventien. Lionel Messi (FC Barcelona) is de lijstaanvoerder, voor Neymar (Paris Saint-Germain) en Robert Lewandowski (Bayern München). Volgens de index van het statistiekenbureau is Noa Lang de beste Nederlander én de beste speler van de Jupiler Pro League. De aanvaller van Club Brugge staat op plek 34 en blijft daarmee nog gevestigde namen als Cristiano Ronaldo en Erling Haaland voor.

Bekijk hier de volledige ranglijst van CIES

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws