AZ-trainer Jansen komt met slecht blessurenieuws: 'Hij speelt waarschijnlijk niet'

AZ-trainer Jansen komt met slecht blessurenieuws: 'Hij speelt waarschijnlijk niet'

Gepubliceerd: donderdag 6 mei 2021 om 18:18do 06-05-2021 om 18:18

AZ-captain Teun Koopmeiners is naar alle waarschijnlijkheid niet van de partij bij het duel met Fortuna Sittard van zaterdag. Pascal Jansen, de trainer van de Alkmaarders, verwacht ook dat Dani de Wit niet beschikbaar is. Het is nog onzeker of Myron Boadu wél van de partij is.

Afgelopen weekend moest Koopmeiners de wedstrijd tegen RKC Waalwijk al laten schieten vanwege ziekte. In gesprek met de clubkanalen van AZ vertelt Jansen dat het duel met Fortuna waarschijnlijk ook te vroeg komt voor de 23-jarige controleur. "Ik verwacht niet dat hij kan spelen, nee", stelt de oefenmeester.

Koopmeiners is waarschijnlijk niet de enige speler die AZ zal moeten missen tegen Fortuna. Jansen denkt dat hij ook niet kan beschikken over De Wit, terwijl er achter de naam van Boadu een vraagteken staat. "Boadu is met een ander programma bezig. Hij heeft wat klachten overgehouden aan de wedstrijd tegen RKC, dus heeft hij wat andere aandacht nodig. We gaan richting het einde van het seizoen, dus dan zijn er wel eens wat pijntjes. Dan moet je uit voorzorg goed blijven handelen", besluit Jansen.

De aftrap van het treffen tussen AZ en Fortuna staat zaterdagavond om 20.00 uur gepland. Voor de Alkmaarders is een overwinning in de strijd om plek twee cruciaal: het gat met PSV bedraagt nu één punt, met nog drie duels op het programma.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws