VP Award 2021: Ajax op één, twee en drie, Feyenoord en PSV in achtervolging

VP Award 2021: Ajax op één, twee en drie, Feyenoord en PSV in achtervolging

07-05-2021 12:00
55

De strijd om de VP Award 2021 nadert zijn apotheose. Na 24 uur hebben al bijna zevenduizend bezoekers hun stem uitgebracht. Wie volgt Matthijs de Ligt op als beste speler van de Eredivisie?

Vooralsnog wordt het podium gedomineerd door landskampioen Ajax. Dusan Tadic staat met liefst dertig procent van de stemmen op de eerste plek. Ploeggenoot Edson Álvarez is echter aan een inhaalrace bezig. De Mexicaan staat tweede met vijftien procent van de stemmen. Davy Klaassen maakt het Amsterdamse feestje compleet: hij kreeg tot dusver twaalf procent van de stemmen.

Vooral Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis en PSV-aanvaller Cody Gakpo lijken de Ajax-hegemonie nog te kunnen doorbreken. Zij kregen tot nu toe elk zeven procent van de stemmen. Maar ook bijvoorbeeld AZ (Teun Koopmeiners en Owen Wijndal) en Vitesse (Remko Pasveer, Riechedly Bazoer en Oussama Tannane) hebben de nodige troeven in handen. Verder valt op dat Eredivisie-topscorer Giorgos Giakoumakis van VVV-Venlo nog niet in de buurt komt van het podium: hij ontving voorlopig twee procent van de stemmen.

Hakim Ziyech was in 2016 de eerste winnaar van de VP Award, gevolgd door Nicolai Jörgensen (2017), opnieuw Ziyech (2018) en De Ligt (2019). Omdat het seizoen in 2020 vroegtijdig werd beëindigd vanwege corona, pakken we dit jaar de draad weer op.

Wie was de beste speler van dit seizoen en verdient de VP Award 2021? Breng je stem via onderstaande poll uit. Stemmen kan tot maandag 10 mei om 10.00 uur!