Wormuth trapt op rem ondanks dramatische reeks Twente: 'Vind ik al heel wat'

Wormuth trapt op rem ondanks dramatische reeks Twente: 'Vind ik al heel wat'

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 12:46vr 07-05-2021 om 12:46

Heracles Almelo staat aankomende zaterdag de derby tegen FC Twente te wachten. De club uit Almelo is de laatste wedstrijden beter in vorm dan de buren uit Twente, maar van een favorietenrol wil Heracles-trainer Frank Wormuth niets weten.

"Nee, hallo, dit is een derby. Daar gelden hele andere wetten, dat weet iedereen", vertelt de Duitse oefenmeester in gesprek met Tubantia. "Als clubs een derby spelen, tellen de prestaties ervoor en erna even niet. Zo'n duel motiveert alle spelers op het veld."

Twente verloor zijn laatste vier duels en wist al negen wedstrijden niet te winnen, maar de Heracles-trainer rekent zich niet rijk. "Ik denk dat het fifty-fifty wordt wie er wint. Dat vind ik al heel wat om te zeggen. Want laten we realistisch zijn, we hebben de laatste uitwedstrijd met 3-1 verloren van FC Emmen, daarvoor verloren we met 3-0 van PSV en ook bij RKC verloren we zo dik. Wij zijn uit echt niet zo goed als thuis."

Dat heeft volgens de Duitser onder meer te maken met de ondergrond de Heraclieden op spelen. "Spelen we thuis, dan zijn we meteen gewend aan de ondergrond, daar zijn we elke dag. Spelen we uit op gewoon gras, moeten we even wennen."

Volgens Wormuth wordt het een grote uitdaging om te winnen in Enschede. " Ja, op papier doen we het goed en de statistieken zijn steeds beter geworden. Maar ik ga echt niet zeggen dat we de favoriet zijn, want dat is niet zo."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt Twente - Heracles?

Winst Twente
26%
Winst Heracles
62%
Gelijkspel
12%
(279 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws