'Ik kan elke KKD-club trainen en misschien durven ze het in de Eredivisie ook aan'

'Ik kan elke KKD-club trainen en misschien durven ze het in de Eredivisie ook aan'

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 13:21vr 07-05-2021 om 13:21

Klaas Wels stopt na vierenhalf jaar als trainer van TOP Oss. De hoofdtraIner, die elf jaar geleden als stagiair bij de Brabantse club begon, hoopt volgend seizoen stiekem op een kans in de Eredivisie.

Wels, die op dit moment de langst zittende trainer op het tweede niveau is, hoopt op een mooie nieuwe uitdaging en staat er goed op. "Er is inmiddels bij mijn zaakwaarnemer geïnformeerd", zegt hij tegen Voetbal International. "Ik weet dat ik bij elke Keuken Kampioen Divisie-club hoofdtrainer kan zijn. En wellicht dat clubs in de Eredivisie het ook wel met mij aandurven."

Die kans acht de 47-jarige trainer uit Schijndel echter niet heel groot. "Ik ben en blijf realistisch, ik denk niet dat een Eredivisie-club even op Klaas Wels zit te wachten. Maar een rol als tweede trainer zou ik best willen. In een andere keuken kijken, mezelf verder ontwikkelen. Ik sta te popelen om de handschoen op te pakken en een nieuwe sportieve uitdaging aan te gaan."

Bij TOP Oss leerde Wels heel veel en dat wil hij in gaan zetten bij een club met meer mogelijkheden. "Een club met een meer uitgebreide, professioneel georganiseerde staf, geeft je als hoofdcoach de mogelijkheden om van bovenaf aan te sturen. Dan heb ik het bijvoorbeeld over een video-analist of een fysieke trainer. Bij TOP Oss deed ik dat allemaal zelf en dat was uitstekend voor mijn ontwikkeling."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws