Koeman: 'Het zal raar zijn, we moeten op onze hoede zijn voor Luis'

Koeman: 'Het zal raar zijn, we moeten op onze hoede zijn voor Luis'

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 14:52vr 07-05-2021 om 14:52

Ronald Koeman kent de belangen van de clash met Atlético Madrid in de Primera División, maar hij denkt niet dat de titelstrijd zaterdag al beslist wordt. Dat zei de trainer van FC Barcelona zaterdag op de persconferentie.

"Nee, ik denk niet dat het resultaat doorslaggevend is. Maar natuurlijk is de wedstrijd heel belangrijk, want er zijn nog maar een paar duels te spelen", laat Koeman weten. De Catalanen lieten onlangs na om de koppositie te pakken in het duel met Granada (1-2), maar wonnen vervolgens wel bij Valencia (2-3). Daardoor is de achterstand op Atlético nu twee punten.

"Als we alle vier de wedstrijden winnen, zijn we kampioen", stelt Koeman, die tevreden is over  de vorm van zijn ploeg. "Tijdens een seizoen heb je altijd ups en downs. Een paar maanden geleden hadden we niet verwacht dat we überhaupt nog om het kampioenschap zouden spelen. Het team dat nu mentaal het sterkst is gaat winnen."

De selectie van Barcelona kwam in aanloop naar de topper tegen Atlético samen bij Lionel Messi voor een barbecue. Dat was in strijd met de coronaregels, maar Koeman wil daar niet op ingaan. "Ik begrijp de vraag, maar we moeten ons concentreren op de wedstrijd." Over de toekomst van de Argentijnse ster is Koeman opnieuw duidelijk. "Het beste zou zijn als Messi blijft. Je gaat graag door met de beste spelers ter wereld. Hij toont ook veel interesse in de tactiek van het team. Hij heeft dus niet alleen zelf veel kwaliteit, maar denkt ook na hoe anderen het beste kunnen presteren binnen het team."

Messi neemt het zaterdag voor het eerst op tégen zijn vriend Luis Suárez. De Uruguayaan miste de eerste ontmoeting. "Het zal voor Luis en voor onze spelers raar zijn. Maar we zijn allemaal profs en we focussen ons niet op één speler. We moeten wel op onze hoede zijn voor Luis."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws