Tagliafico wil vertrekken bij Ajax: 'Een perfect moment om te gaan'

Tagliafico wil vertrekken bij Ajax: 'Een perfect moment om te gaan'

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 18:45vr 07-05-2021 om 18:45

Nicolas Tagliafico hoopt aankomende zomer op een vertrek bij Ajax. De Argentijn lijkt z'n langste tijd te hebben gehad in Amsterdam en wil het nu in een andere en 'meer uitdagende' competitie proberen.

Tagliafico heeft er bijna 3,5 jaar opzitten bij Ajax en heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij hogerop wil. De clubleiding van Ajax lijkt ook rekening te houden met een vertrek van de Argentijn. "Ik had niet gedacht dat ik zo lang bij Ajax zou blijven, maar ik ben me erg thuis gaan voelen bij de club", zegt Tagliafico in het radioprogramma A Diario van Radio Marca. "De club geeft veel om me en de speelwijze past bij me. Het voelt geweldig om zowel nationaal als internationaal bij een van de grootste clubs te horen."

Een vertrek van Tagliafico leek afgelopen zomer in de maak, maar om bepaalde redenen kwam er toen geen deal. "Door uiteenlopende omstandigheden ketste een transfer af. Soms was het de vraagprijs en vorig jaar stond het coronavirus in de weg. Dit jaar is een perfect moment om te vertrekken. Ik ga geen transfer forceren, want ik voel me goed bij Ajax. Maar als er iets komt wat voor zowel de club als mij goed is, dan zou dat mooi zijn. Ik ga niet liegen: natuurlijk zou ik graag naar een meer uitdagende competitie willen gaan."

Internazionale en Leeds United
De naam van Tagliafico is de afgelopen weken veelvuldig gelinkt aan Internazionale en Leeds United. Een overstap naar Italië lijkt echter niet voor de hand liggend. "Inter is een grote club, maar er is nog geen contact geweest. Het is niet concreet. Maar het is pas mei, dus er is nog genoeg tijd om een besluit te nemen over mijn toekomst."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Ajax moet alles doen om Tagliafico te behouden

Ja
24%
Nee
76%
(4764 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws