UEFA slijpt de messen en rekent af met drie Super League-clubs

UEFA slijpt de messen en rekent af met drie Super League-clubs

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 19:15vr 07-05-2021 om 19:15

De UEFA heeft met negen Super League-clubs overeenstemming bereikt over 're-integratie'. De overige drie clubs (FC Barcelona, Real Madrid en Juventus) zitten mogelijk in de penarie.

Dat heeft de UEFA bekendgemaakt. Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Tottenham Hotspur, Atlético Madrid, AC Milan en Internazionale zijn het met de UEFA eens over 're-integratie', zoals de Europese voetbalbond het noemt.

'Deze negen clubs erkennen en accepteren dat het Super League-project een fout is geweest en bieden hun excuses aan richting de fans, de nationale bonden, de nationale competities, de collega-clubs en de UEFA. Ze erkennen ook dat het project niet zou zijn goedgekeurd op grond van de voorschriften van de UEFA.'

De genoemde negen clubs sluiten zich weer aan bij de UEFA en herkennen zich weer in de gemaakte afspraken, aldus de bond. Gezamenlijk zal er een bedrag van vijftien miljoen euro overgemaakt worden dat ten goede komt aan de ontwikkeling van jonge voetballers in Europa, inclusief het Verenigde Koninkrijk.

Met Barcelona, Juventus en Real Madrid is er géén akkoord bereikt. Zij kunnen rekenen op een torenhoge boete, al zegt de UEFA dat niet met zoveel woorden. 'De UEFA zal met die clubs afrekenen', zo laat het weten. Volgens meerdere media krijgen die clubs een geldboete.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws