Engelse voetbalbond nog niet klaar met Super League-clubs, sancties dreigen

Engelse voetbalbond nog niet klaar met Super League-clubs, sancties dreigen

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 20:28vr 07-05-2021 om 20:28

Laatste update: vrijdag 7 mei 2021 om 20:28vr 07-05-2021 om 20:28

Waar de UEFA inmiddels een vredesakkoord heeft gesloten met negen clubs die aanvankelijk een Super League op wilden richten, heeft de FA dat zeker nog niet gedaan. De Engelse voetbalbond denkt er serieus over na om de betrokken Engelse clubs alsnog te straffen.

Waar de UEFA de lucht inmiddels heeft geklaard met de negen clubs die zich hebben teruggetrokken, wil de FA de kwestie nog verder onderzoeken. Het betekent dat Arsenal, Tottenham Hotspur, Manchester City, Manchester United, Chelsea en Liverpool mogelijk een extra straf kunnen verwachten. 

De negen clubs die zich inmiddels hebben teruggetrokken, hebben met de UEFA afgesproken dat er een gezamenlijk bedrag van vijftien miljoen euro overgemaakt zal worden, dat ten goede komt aan de ontwikkeling van jonge voetballers in Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Naast deze sanctie wacht de zes Engelse clubs mogelijk een extra straf: de FA weigert vooralsnog om het vergrijp te laten lopen. 'We hebben formeel gevraagd om alle informatie en bewijzen met betrekking tot hun participatie', valt er te lezen in een statement van de Engelse voetbalbond. 'Als we alle informatie hebben ontvangen, gaan we kijken naar passende vervolgstappen', sluit de FA af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws