Van Feyenoord tot arts: 'Zelfs La Gazzetta dello Sport schreef erover'

Van Feyenoord tot arts: 'Zelfs La Gazzetta dello Sport schreef erover'

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 20:46vr 07-05-2021 om 20:46

Splinter de Mooij verlaat Feyenoord na dit seizoen om te beginnen aan zijn opleiding tot arts. De middenvelder van het O21-elftal van de Rotterdammers vertelt in gesprek met het Algemeen Dagblad over zijn keuze, die bij verschillende mensen voor gefronste wenkbrauwen zorgde.

Het is al van jongs af aan een droom van De Mooij om later arts te worden. "Ik keek vaak naar ziekenhuisprogramma's", vertelt hij in gesprek met het AD. "Op de basisschool zei ik altijd: ik wil voetballer én arts worden. Ook maakte ik op de middelbare school een profielwerkstuk waarin ik onderzocht hoe je de kans op een fatale afloop bij een plotselinge hartstilstand in het veld kunt reduceren, naar aanleiding van het incident met (Abdelhak, red) Nouri."

Zijn keuze om het profvoetbal vaarwel te zeggen om zich volledig te gaan richten op zijn opleiding, zorgde bij verschillende mensen voor verbazing. "De reacties waren verrassend positief. Ik kreeg berichten van veel oud-teamgenoten en het werd door de media groot opgepakt. Zelfs La Gazzetta dello Sport schreef erover."

"Ik weet nog niet wat voor arts ik wil worden", vervolgt De Mooij, die van zijn ploeggenoten bij Feyenoord een advies meekreeg. "Mijn teamgenoten zeiden voor de grap dat ik terug moest keren bij Feyenoord als clubarts. Wie weet, haha. Eerst studeren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws