'Diepe buiging' voor Koeman: 'Herken ik van hem uit zijn periode bij Feyenoord'

'Diepe buiging' voor Koeman: 'Herken ik van hem uit zijn periode bij Feyenoord'

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 21:03vr 07-05-2021 om 21:03

Giovanni van Bronckhorst maakt 'een diepe buiging' voor Ronald Koeman. De voormalig FC Barcelona-back kijkt uit naar het cruciale duel tussen Atlético Madrid en Barça en stelt dat Koeman het geweldig doet in zijn eerste seizoen in Camp Nou.

Van Bronckhorst zit zaterdag voor de buis, wanneer Barcelona en Atlético tegen elkaar spelen. "Natúúrlijk volg ik alles, ik gun het de club enorm omdat ik zelf zulke geweldige jaren daar heb gehad. Ik heb alleen maar mooie herinneringen aan mijn jaren in Barcelona", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

Koeman krijgt daarbij een pluim van Van Bronckhorst. "Wat ik mooi vind is dat Ronald als coach werkt met jonge talenten die hij zich goed laat ontwikkelen. Ik kijk naar Pedri, naar Ilaix Moriba, naar Mingueza in de defensie. En natuurlijk naar Frenkie de Jong en Messi. Het is prachtig om te zien dat ze met elkaar inmiddels zo'n hoog niveau halen."

"Hij heeft tactisch voor goede veranderingen gezorgd en straalt rust uit", vervolgt Van Bronckhorst. "Dat herken ik van hem uit zijn periode bij Feyenoord. Ik heb hem als speler en als trainer meegemaakt. Dankzij die grote carrière van hem als speler én als trainer is hij gewend met druk om te gaan. Hij is stabiel en dat is fijn voor zijn spelers. Toen het in het begin minder ging, bleef hij ook de rust zelve."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws