Slecht nieuws voor Koeman: Schreuder moet topper tegen Atlético leiden

Slecht nieuws voor Koeman: Schreuder moet topper tegen Atlético leiden

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 22:21vr 07-05-2021 om 22:21

Laatste update: vrijdag 7 mei 2021 om 22:25vr 07-05-2021 om 22:25

Ronald Koeman zit zaterdagmiddag niet op de bank, wanneer zijn FC Barcelona het in de Primera División opneemt tegen concurrent Atlético Madrid. De TAD, de Spaanse arbitragecommissie, heeft het beroep van Koeman en Barça tegen de schorsing van tafel geveegd.

Koeman werd tegen Granada naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Pablo González Fuertes, nadat hij 'wat een figuur' had geroepen in de richting van de vierde official. Koeman kon zich absoluut niet vinden in zijn rode kaart. "Ik zou de vierde official beledigd hebben, maar ik heb helemaal niets gezegd over de vierde official. Ik heb hem niet beledigd. Het is ongelooflijk dat ik een rode kaart krijg, maar als hij de ster van de avond wil zijn...", liet Koeman zich na de wedstrijd tegen Granada ontvallen.

Barcelona en Koeman gingen in beroep tegen de schorsing van twee wedstrijden, mede omdat het pas de eerste keer is dat Koeman een directe rode kaart krijgt in zijn tijd bij de Spaanse grootmacht. Dit beroep werd afgewezen, waarna Barcelona het hogerop zocht bij de TAD. De Spaanse arbitragecommissie verandert echter niets aan de schorsing. Hierdoor zit Koeman zaterdag niet op de bank, wanneer zijn ploeg het opneemt tegen Atlético Madrid. Alfred Schreuder zal zijn taken overnemen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws