Duidelijke taal Maduro: 'Feyenoord is geen concurrent van Ajax'

Duidelijke taal Maduro: 'Feyenoord is geen concurrent van Ajax'

Gepubliceerd: zaterdag 8 mei 2021 om 13:38za 08-05-2021 om 13:38

Hedwiges Maduro denkt dat Feyenoord geen concurrent meer is van Ajax, maar een rivaal. De afstand tussen beide clubs is de afgelopen jaren enorm gegroeid.

Feyenoord moet alle zeilen bijzetten om Europees voetbal te halen, terwijl Ajax voor de eer speelt. De Amsterdammers werden afgelopen week kampioen. "Op de ranglijst heeft Ajax in de afgelopen jaren niet echt rekening hoeven houden met Feyenoord, helaas. Als je kijkt naar hoe groot het puntenverschil nu ook is, dat vind ik zonde", zegt Maduro tegen Ajax Showtime.

"Feyenoord is een grote club en hoort er altijd bij te zijn. Dat maakt die wedstrijden al helemaal speciaal. Maar als je nu kijkt naar het geldverschil en de selecties, dan is het gat al supergroot. Feyenoord is nu meer een rivaal dan een concurrent. Als je realistisch naar de stand kijkt, kun je niet spreken van een concurrent", zegt Maduro.

De analist van ESPN noemt het 'zonde'. "Maar ik hoop dat het (Feyenoord, red.) weer omhoog zal gaan. Het is ook beter voor het Nederlandse voetbal als je weerstand voelt en beter kunt worden van elkaar. Het bevordert de ontwikkeling van de spelers zelf."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie wint zondag De Klassieker?

Feyenoord
14%
Gelijkspel
8%
Ajax
78%
(1769 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws