Sneijder: 'Ik zou het voor hem fantastisch vinden dat Real Madrid kampioen wordt'

Sneijder: 'Ik zou het voor hem fantastisch vinden dat Real Madrid kampioen wordt'

Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021 om 07:58zo 09-05-2021 om 07:58

Wesley Sneijder duimt de komende weken voor FC Barcelona én zijn oude club Real Madrid in de Spaanse titelstrijd. De voormalig Oranje-international gunt Ronald Koeman het succes, maar hij heeft ook een zwak voor Real. Met name voor verdediger Sergio Ramos.

"Vooral voor Ramos zou ik het fantastisch vinden als Real kampioen wordt. En let op, hè. Hoe belangrijk het wordt dat hij weer fit is", begint Sneijder in gesprek met De Telegraaf. Hij bewaart goede herinneringen aan De Koninklijke. "Als je met die club in aanraking komt, raak je ermee besmet. Het stadion, dat maagdelijk witte shirt, de fans en de enorme grootsheid van Real. We werden in mijn eerste jaar direct kampioen. Onvergetelijk."

Sneijder heeft de nodige vriendschappen opgedaan in zijn tijd bij Real, ook met Ramos. "Een winnaar in het kwadraat. Destijds begin twintig, maar ontzettend gedreven. Het onoverwinnelijke heeft hij de laatste jaren over zich gekregen. Het is toch niet normaal hoe belangrijk hij voor Real Madrid en Spanje is geweest?"

Of Real de titel daadwerkelijk gaat pakken, durft Sneijder niet te zeggen. "We hoeven er geen doekjes om te winden dat Real Madrid niet meer het Real Madrid van de laatste jaren is. Maar dan vind ik het prachtig om te zien dat bijvoorbeeld Karim Benzema de ploeg op sleeptouw neemt. Het is mooi als hij daar de hulp van Ramos bij kan krijgen", sluit Sneijder af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws