'United raakt door Old Trafford-bestormers sponsor van 230 miljoen euro kwijt'

'United raakt door Old Trafford-bestormers sponsor van 230 miljoen euro kwijt'

Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021 om 08:52zo 09-05-2021 om 08:52

Manchester United dreigt een zeer lucratieve sponsordeal kwijt te raken na de massale protesten van de supporters tegen de Glazer-familie. De eigenaren van United liggen onder vuur bij de achterban, die niets liever zien dan dat de Amerikanen hun biezen pakken.

Dit gaat echter grote gevolgen hebben voor de club, zo meldt The Guardian. MyProtein, dat vanaf volgend seizoen de sponsor van het trainingstenue van United zou worden, heeft zich naar verluidt teruggetrokken na de protesten van de supporters van afgelopen week.

De fans bestormden Old Trafford, ongeveer twee uur voordat de wedstrijd tegen Liverpool zou starten. Daarmee probeerden ze het vertrek van de Glazers te bewerkstelligen. De wedstrijd tegen Liverpool werd vanwege de ongeregeldheden uitgesteld.

De actie van de fans kan verregaande gevolgen hebben. MyProtein, een merk van The Hut Group, was van plan om ongeveer 230 miljoen euro in de club te pompen over een periode van tien jaar. Nu de toekomst van de Glazers onduidelijk is, heeft het bedrijf echter besloten om zich terug te trekken, zo weet The Guardian.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws