'Rensch is als een vulkaan die uitbarst, hij is onverstoorbaar en tweebenig'

'Rensch is als een vulkaan die uitbarst, hij is onverstoorbaar en tweebenig'

Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021 om 09:16zo 09-05-2021 om 09:16

Peter van der Veen werkte als trainer samen met Ryan Gravenberch en Devyne Rensch in de jeugdopleiding van Ajax en bij de vertegenwoordigende Oranje-elftallen. Hij is diep onder de indruk van de ontwikkeling van beide spelers, die dit seizoen belangrijk zijn voor Ajax.

Vooral voor Gravenberch is dit het seizoen van zijn absolute doorbraak bij Ajax. Van de 48 tot nu toe gespeelde duels kwam hij er 44 in actie, allemaal als basisspeler. "Het is ontzettend knap hoe volwassen hij presteert, ook in de Europa League. Hij moest van Erik ten Hag aan zijn omschakeling werken en je ziet dat hij dat oppakt. Hij deed altijd al werkelijk iets met feedback van trainers", vertelt Van der Veen in gesprek met de NOS.

"Ryan wist het in de jeugd vaak beter", denkt Van der Veen terug aan de tijd van Gravenberch in de jeugdopleiding van Ajax. "Althans, dat dacht hij. Hij was het er natuurlijk niet mee eens en liet dan weleens zijn schouders hangen. Later sprak ik hem en dan vertelt hij dat hij de boodschap inmiddels heeft begrepen. Mooie gesprekken zijn dat."

Naast Gravenberch speelt ook Rensch een steeds belangrijkere rol in de plannen van Ajax-trainer Erik ten Hag. "Rensch is een vulkaan die uitbarst. Hij is onverstoorbaar, heeft weinig overtredingen nodig om zijn tegenstander uit het duel te spelen en is tweebenig. Hij heeft ook het lef om in te dribbelen en voorin op te duiken", aldus Van der Veen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws