Ten Hag lovend: 'Sluit niet uit dat hij nog een keer een mooie transfer maakt'

Ten Hag lovend: 'Sluit niet uit dat hij nog een keer een mooie transfer maakt'

Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021 om 12:52zo 09-05-2021 om 12:52

Erik ten Hag prijst zich zeer gelukkig met de aanwezigheid van Davy Klaassen bij Ajax. Volgens de trainer zat er een duidelijke gedachte achter de terugkeer van de 28-jarige middenvelder.

"Natuurlijk kende Davy de club en cultuur als geen ander. Maar we hebben vooral een voetballer teruggehaald die in de kracht van zijn leven zit, net als eerder met Dusan Tadic en Daley Blind", legt Ten Hag uit aan Voetbal International. "Daarnaast zoek ik bij spelers altijd naar de trigger die ze moeten hebben om goed te presteren met Ajax. Voor Davy was dit dat hij in de Champions League wil spelen en dat hij weer in het Nederlands elftal ging voetballen."

Daarnaast had Klaassen nog een ander argument om voor Ajax te kiezen. "Wat duidelijk meespeelde, is dat Davy weer aanvallend voetbal wilde spelen. Op dat vlak was hij niet happy in Bremen", weet Ten Hag, die de middenvelder meteen zijn stempel zag drukken. "In december had hij even een moeilijke fase omdat zijn lichaam weer had moeten wennen aan drie wedstrijden in de week, maar daarna heeft hij het heel goed opgepakt. Ik vond hem ook ijzersterk in Oranje."

"Davy kan heel goed spelen met een echte nummer 9, zoals Sébastien Haller of Luuk de Jong, maar ook met bijvoorbeeld Tadic of Memphis in de spits", vervolgt de Ajax-coach. "Hij anticipeert fantastisch op het spel van de mensen voor hem. Zijn loopactie is één van zijn grote kwaliteiten. Zulke spelers heb je absoluut nodig in het internationale voetbal. Gezien zijn kwaliteiten en zijn internationale ervaring sluit ik ook niet uit dat hij nog een keer een mooie transfer maakt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws