Fer mist penalty tegen Ajax: 'Zou niet mijn eerste speler zijn voor een penalty'

Fer mist penalty tegen Ajax: 'Zou niet mijn eerste speler zijn voor een penalty'

Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021 om 15:37zo 09-05-2021 om 15:37

De urgentie ontbreekt bij Ajax, zegt ESPN-analist Kenneth Perez in de rust van Feyenoord - Ajax. Daarnaast zou hij niet Leroy Fer naar voren schuiven als eerste penaltynemer.

Feyenoord kwam in de beginfase goed mee met Ajax, maar daarna hadden de bezoekers het initiatief. Na acht minuten kreeg Feyenoord de eerste grote kans van de wedstrijd. "Dat was het beste moment voor Feyenoord. Voor de rest was het vrij slordig", zegt Mario Been. 

"De ene ploeg hoeft niet zo en doet het op z'n gemak", doelt Perez op Ajax. "Feyenoord doet niet zo heel veel verkeerd, maar dan krijg je zo'n goal tegen. Ajax had wel wat meer rust aan de bal."

Feyenoord kreeg vlak voor rust een strafschop na hands van Edson Álvarez, die daar een rode kaart voor kreeg van scheidsrechter Danny Makkelie. Leroy Fer zag het buitenkansje echter gekeerd worden door Ajax-doelman Maarten Stekelenburg. "Hij heeft er vier genomen en vier gemaakt, dus hij kan het wel, maar het zou niet mijn eerste speler zijn voor een penalty. Ik zou het aan een aanvallende speler overlaten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws