VAR grijpt hoofdrol in bizarre titelstrijd: Real Madrid grijpt naast koppositie

09-05-2021 22:50 Laatste update: 23:02
73

De stofwolken van het superweekend in La Liga zijn opgetrokken en Atlético Madrid ligt op pole position voor de titel. Real Madrid had de stadgenoot zondagavond van de eerste plek kunnen verdringen, maar speelde na een krankzinnige ontknoping thuis gelijk tegen nummer vier Sevilla.

Atlético had zaterdag gelijkgespeeld in de topper tegen FC Barcelona, waardoor de titelhouder op basis van onderling resultaat aan kop kon gaan. De Koninklijke schoot ook uit de startblokken tegen Sevilla: Karim Benzema kopte al na twaalf minuten raak op aangeven van Álvaro Odriozola. De VAR constateerde echter dat de rechtsback buitenspel stond en keurde de treffer af. Niet veel later was het juist Sevilla dat op voorsprong kwam: na een fel betwiste vrije trap kwam de bal voor de voeten van Fernando, die ijskoud bleef en de 0-1 tegen de touwen schoof.

Het bleef lange tijd Sevilla's laatste offensieve wapenfeit. Real Madrid maakte tegen de verdedigend ingestelde Andalusiërs jacht op de 1-1, die uiteindelijk in de loop van de tweede helft zou vallen: Marco Asensio werd vrijgespeeld in de zestien, haalde de trekker over en blies de titeldromen van Real Madrid nieuw leven in.

Een kwartier voor tijd nam de wedstrijd een bizarre, nu al historische, wending: Real Madrid kreeg na een corner van Sevilla opeens vrij baan, Karim Benzema kon het halve veld oversteken en de Franse spits versierde een strafschop. De VAR greep echter opnieuw in en gaf Sevilla juist een penalty: Éder Militão had hands gemaakt. Ivan Rakitic voltrok het vonnis: 1-2.

Real Madrid deed tijdens de zes minuten durende blessuretijd nog iets terug: Toni Kroos schoot in en verraste doelman Bonou met zijn - ogenschijnlijk door Eden Hazard - getoucheerde schot. Het was echter niet genoeg voor het volle pond, waardoor Atlético Madrid koploper blijft. Los Rojiblancos hebben 77 punten, twee meer dan Real Madrid en FC Barcelona, met nog drie speelrondes voor de boeg.