'Jörgensen is de beste spits van Feyenoord, weet niet wat hij misdaan heeft'

'Jörgensen is de beste spits van Feyenoord, weet niet wat hij misdaan heeft'

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 06:58ma 10-05-2021 om 06:58

Pierre van Hooijdonk begrijpt niet waarom Robert Bozeník van trainer Dick Advocaat mocht starten tijdens de Klassieker zondagmiddag. De Slowaakse spits van Feyenoord is volgens Van Hooijdonk nog lang niet goed genoeg voor de Eredivisie.

Bozeník werd zondagmiddag na een uur spelen van het veld gehaald en speelde daarvoor een zeer ongelukkige wedstrijd. "Lisandro Martínez won eigenlijk elk duel", zag Van Hooijdonk, die aan tafel bij Studio Voetbal zijn vraagtekens stelt bij de keuze van Advocaat voor de 21-jarige spits. "Je weet dat Ajax hoog druk zet. Daar kan je onder uit komen door middel van een balvaste spits, een heel snelle spits of door middel van het positiespel."

Van Hooijdonk vindt dat Bozeník voor alle drie de opties niet geschikt is. "Bozeník is niet snel en niet balvast, dus kom je helemaal niet aan voetballen toe. Die jongen is voor dit niveau nog lang niet klaar. Dat had Advocaat aan het begin van het seizoen goed gezien." Van Hooijdonk snapt niet waarom Nicolai Jörgensen geen kans meer krijgt in de punt van de aanval. "Dat is in mijn ogen de beste spits die Feyenoord. Ik weet niet wat hij misdaan heeft."

Feyenoord verloor zondagmiddag de Klassieker in de eigen Kuip met 0-3 van Ajax. De Rotterdammers maakten twee eigen treffers, waarna Ajax-invaller Mohamed Kudus er in de slotfase nog 0-3 van maakte.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verdient Jörgensen weer een kans in de basis?

Ja
67%
Nee
33%
(890 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws